Pochopili ste už z nadpisu, o čom chcem informovať? Veta mala znieť nasledovne: Hľadanie kľúčového slova SEO v Google Slovensko dáva sitelinks, SEOchat.sk sa definitívne stáva autoritou v obore.

Sitelinky vybral Google pomerne dobre, ak zohľadníme fakt, že mu štruktúrou odkazov výber vôbec neuľahčujem. Zaujímavý je odkaz Prvá pozícia v Google a Sitelinks. Takto to vyzerá, keď sa v sitelinks hovorí o sitelinks – niečo ako matrioška :).

Sitelinks SEOchat.sk v slovenskom Google

Úkaz vyvracia všeobecný názor, že jednou z podmienok pre zobrazenie sitelinks je vek domény minimálne dva roky (doména seochat.sk má niečo málo vyše roka). Návštevnosť hlavnej stránky a blogu z kľúčového slova SEO sa nezvýšila, avšak SEO fórum zaznamenáva nevídané množstvo nových návštev. Podľa množstva objednávok za posledné dva dni môžem potvrdiť, že konverzie sa zvýšili ihneď!

Čo ďalej? Chystám sa…

  1. … zamerať ďalšie kľúčové slová. Napríklad vyhľadávaniu optimalizácia pre vyhľadávače panuje stále niekto iný ako SEOchat.sk.
  2. … zvýšiť prístupnosť a použiteľnosť stránok. Nový design by mal byť hotový čoskoro (čo môže znamenať hocičo medzi nulou a nekonečnom :)), kvôli mojej a zhotovovateľovej zaneprázdnenosti to však napreduje len pomaly.
  3. … prepracovať uverejnené informácie v slovenskej SEO príručke. Informácie budú presnejšie, lepšie a bude ich viac.
  4. … pridať do príručky nové informácie o témach príbuzných SEO.
  5. … ponúkať nové služby.

Komentáre

  • Roman

    10.05.2008 14:01

    Kvoli tomu aby si dosiahol tento vypis, musis si prepnut defaultne nastavenia. Trošku SEO bulváru a prehánania však ešte nikomu neuškodilo ;-). Len mi to trochu pripomína jedného chlapíka ktorý povedal že on má SEO na stránke OK, pretože keď napíše do google meno jeho firmy, tak je na prvej stránke.

    Odpovedať
  • Midnite

    10.05.2008 14:34

    No ja myslím, že aj 2. výsledok pri hľadaní vo všetkých stránkach (nezmenení nastavenia) je skvelý..

    Gratulujem, Tybi.. ;)

    Odpovedať
  • tybi-admin

    10.05.2008 14:36

    Roman, čo je podľa teba defaultné nastavenie v Google? Nič také nepoznám. Výsledok sa ukazuje pri hľadaní na Google.sk a keďže je to anglický (možno už aj internacionálny) výraz, aby si dostal len slovenské výsledky, musíš hľadať medzi stránkami písanými po slovensky.

    SEO nie je meno mojej firmy a ani názov domény, takže tvoja paralela je mimo. Ale súhlasím s tebou, že trošku SEO bulváru nezaškodí :).

    Midnite, ďakujem :).

    Odpovedať
  • Roman

    10.05.2008 15:19

    Tybi, defaultne nastavenie je to co sa zobrazi vacsine uzivatelov v pripade ze napises do prehliadaca http://www.google.sk a das enter. Ak musis kliknut na radio button uz menis sposob vyhladavania. Paralela hovori o tom ze nie je dobre sa uspokojovat s vysledkami pokial si clovek kriteria merania svojej uspesnosti prisposobi svojim potrebam. Ale nechcem sa hadat.

    Odpovedať
  • tybi-admin

    10.05.2008 17:12

    Roman, v tom prípade, prečo Google.sk, prečo nie Google.com?
    S výsledkami sa neuspokojujem, čítal si záver “Chystám sa…”?
    Ak sa nechceš “hádať”, ani nezabŕdaj. :)

    Odpovedať
  • Roman

    10.05.2008 18:41

    Nechcem sa hadat o blbostiach. ;-) (pun intended)

    Odpovedať
  • Martin Botťánek

    10.05.2008 19:44

    No aj ked si treba prepnut Lang stale je to uspech ;)

    Odpovedať
  • Piki

    11.05.2008 17:43

    Sitelinky sú dostupné každému webu. Znamená to, že každý je autoritou? Áno, bolo možné sa spoľahnúť, že keď vidím sitelink, tak je to autorita. Sám si naznačoval, že dnes je to už otázka optimalizácie…

    Odpovedať
  • tybi-admin

    11.05.2008 18:07

    Piki, ide len o to, pre aké kľúčové slovo sa tie sitelinky objavujú. Ak je to názov firmy, to je prirodzené a logické. Ak je to primárne (najviac predávajúce) kľúčové slovo, to je úspech. Inak v podstate áno, každý môže byť autoritou pre nejaké kľúčové slovo.

    Ale nič nemením na svojom názore, že Google to s tými sitelinkami preháňa. Inak pohyby v sitelinkoch sú teraz na dennom poriadku… napríklad divné sitelinky pre hľadanie “web” už zmizli.

    Odpovedať
  • Drbz.sk

    12.05.2008 11:08

    Take zobrazenie sa mi celkom paci, gratulujem.

    Odpovedať
  • Marián Kohn, Fidelis - prístupnosť rulez :)

    15.03.2009 17:43

    hehe blahozelam vam SEO autority :)
    Seo chat rulez :)
    ja si asi zalozim online navod na pristupny web (http://pristupnost.fidelis.sk/) hoci ich je plna kopa takisto ako je kopec SEO navodov :)) a tiez blog (http://pristupnost.fidelis.sk/blog/) a forum (http://pristupnost.fidelis.sk/forum/) dokonale ich prelinkujem a budem prvy na klucove slovo “pristupnost” :)

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *